Je interieur een totaal ander ontwerp te geven of compleet renoveren is niet altijd nodig, soms is een kleine update al genoeg om weer blij te worden van je woning. In deze blog geven we je vijf tips om je interieur op te frissen. Is er meer nodig dan een kleine update? Dan helpen de adviseurs van Home & Home je graag bij een mooi ontwerp van je nieuwe interieur.

Tip 1: Knoppen en klinken

Een klein onderdeel kan een groot verschil maken. Ben je uitgekeken op een kast in je woonkamer? Door de knopjes te vervangen kun je deze een nieuwe uitstraling geven. Je kunt gaan voor een aantal dezelfde knoppen, of juist een bonte mix van verschillende knoppen. Ook het vervangen van de deurklinken in huis kan een groot verschil maken. Dit is een onderdeel dat vaak vergeten wordt. Door luxere klinken, bijvoorbeeld in trendy goud of matzwart, te gebruiken geef je de deuren een nieuwe look.

Tip 2: Een accentkleur

Zijn alle muren in jouw huis wit, of een variatie van wit? Breng dan eens een accentkleur aan op een enkele muur. Je hebt dit zo gedaan en je huis frist er gelijk van op. Kies de meest lichte muur in de ruimte om de kleur op aan te brengen, anders kan het de ruimte kleiner of donkerder laten lijken. Kies je voor een kleine muur, wees dan vooral niet bang om een felle kleur te gebruiken. Hoe groter de muur, hoe lichter de kleur kan zijn.

Tip 3: Accessoires

De accessoires in huis kunnen een groot verschil maken. Als je na verloop van tijd bent uitgekeken op jouw prullaria, verwissel ze dan eens voor iets anders. Je hoeft je oude accessoires niet direct weg te doen. Berg ze eens een tijdje op, grote kans dat je er volgend jaar weer blij van wordt! Je kunt je accessoires ook afstemmen op de seizoenen. Kies in de zomer voor lichte kleuren en natuurlijke materialen. ’s Winters gebruik je rijkere materialen en warme donkere kleuren voor wat warmte in huis.

Tip 4: Lichtschakelaren en stopcontacten

Lichtschakelaren en stopcontacten zijn een ondergeschoven kindje in het interieur. Veel mensen komen niet op het idee om deze te vervangen. Toch kunnen ze in de loop der jaren verkleuren en slijten. Je geeft je interieur snel een update door ze te vervangen voor een paar nieuwe exemplaren.

Tip 5: Go green!

Planten kunnen een hoop doen voor je interieur. Een paar mooie planten brengen direct leven in huis. Daarnaast kunnen de juiste planten ervoor zorgen dat de lucht in een ruimte gezuiverd wordt. Ze kunnen dus ook functioneel zijn. Kies voor een paar mooie grote planten in mooie potten, hierdoor voorkom je een rommelig effect.

Is er meer voor nodig om jouw huis een update te geven? Neem dan contact op met onze adviseurs, voor een vrijblijvend adviesgesprek.