De eisen van een goede slaapkamer

De slaapkamer is misschien wel het heiligste plekje in huis. Het is de plek waar we ons ’s nachts weer opladen voor een nieuwe dag. Ook kan het een plek zijn waar je de dag doorneemt met je partner, het is dus ook een hele persoonlijke plek. Maar wat zijn de eisen van een goede slaapkamer? Zijn die voor iedereen hetzelfde of ligt het voornamelijk aan persoonlijke smaak. Wij nemen de eisen voor een goede slaapkamer met je door.

Het bed

Het bed, de center of attention in je slaapkamer. Het ding waar je het liefst lange nachten in ligt.. Het bed is enorm belangrijk. Het is een harde eis dat deze lekker ligt en comfortabel is. Zorg dat je naar een speciaalzaak gaat om te kijken welk matras goed is voor je rug. Als je jarenlang op een verkeerd matras ligt, kan dit echt schadelijk zijn voor je rug. Het kan ook heel goed zijn dat je partner een ander matras nodig heeft omdat hij of zij zwaarder of juist lichter is. Het is dus sowieso handig om voor twee één persoons matrassen te gaan.

De kledingkast

Als je de kledingkast in de slaapkamer hebt staan, dan is het belangrijk om goed te kijken naar hoe groot deze moet zijn. Vaak neemt ie behoorlijk wat ruimte in, dus bedenk zeker of je ‘m open laat of met deuren neemt. Een eis is dan ook dat deze ruim genoeg is voor al je kleding en spullen, maar niet te ruim dat ie te veel ruimte van de slaapkamer voor niks inneemt.

Goede verduistering: een van de eisen van een goede slaapkamer

Wie gevoelig is voor licht, zal bij deze eis vast mee knikken: het belang van goede verduistering in de slaapkamer. Als de dagen weer langer worden, dan komt het zonnetje al vroeg door de ramen gepiept. Het is dan ook belangrijk om goed verduisterende raambekleding te hebben. Zo kun je namelijk nog wat uurtjes in bed blijven liggen, zonder dat je wakker wordt van het zonlicht. Kijk wat je zelf het mooist vindt, ga je voor verduisterende gordijnen bijvoorbeeld? Of houd je van strak en kies je voor velux raambekleding? Aan jou de keuze natuurlijk!

Zou je graag wat advies willen inwinnen om jouw slaapkamer perfect te maken? Neem dan gerust op met Home&Home! Het team staat graag voor je klaar om advies te geven. Ook voor andere delen van het huis, kun je interieuradvies vragen aan Home&Home.