Behang in de woonkamer

Behang wordt steeds populairder. Fabrikanten met het mooiste behang groeien hard en er is steeds meer animo voor. Toch vinden sommige mensen het erg spannend om voor behang te kiezen in de woonkamer. Het kan vrij aanwezig zijn en het is ook even een klusje om het behang op de muur te krijgen… Met een aantal tips maak je de juiste keuze voor het behang in je woonkamer, dan wil je niet meer anders! Het kan namelijk enorm veel toevoegen aan de sfeer van de woonkamer.

Behang in de woonkamer: match met je huidige interieur

Allereerst is het handig om te bedenken of je het behang wilt laten matchen met de huidige kleuren in je interieur. Ga je voor dezelfde tinten of kies je juist helemaal iets anders, waardoor de behangen muur extra opvalt? Het is handig om hier alvast over na te denken, dit bepaalt namelijk ook in welke hoek van de behangwereld je gaat kijken. Natuurlijk is een printje ook erg bepalend, maar als je een drukke print hebt in de kleur van je huidige interieur, dan zal het heel anders zijn dan een behang met een drukke print die helemaal niet matcht.

Welke print?

Weet je al een beetje welke print je wilt of sta je er nog helemaal blanco in? Een drukke print kan heel leuk zijn, maar het kan ook too much zijn. Het is dan handig om voor een print in dezelfde kleuren te kiezen die al in je interieur zitten, zo zorg je ervoor dat er wel eenheid is en blijft.

Kies je voor een rustige print? Dan kun je juist weer kijken naar andere kleuren! Handig is wel om altijd een tint in het interieur terug te laten komen. Zo blijf je toch ergens eenheid houden.

Welke muur?

Een andere belangrijke vraag is op welke muur het behang komt. Is het in een nis of is het de langste muur van je woonkamer? Het is handig om te kiezen voor een tussenmaat in de woonkamer. Zo kun je de muur met tussenmaat behangen en de lange muur eventueel met eenzelfde tint schilderen, dat is al een stuk minder heftig en dan blijft het in balans.

Wil je graag meer advies over behang in de woonkamer of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met Home&Home! Het team staat klaar voor al jouw interieurvragen.