Met behang kunt u een ruimte in uw huis op een snelle en eenvoudige manier een compleet nieuwe uitstraling geven. Als u een minder egale muur heeft kunt u deze met behang egaal maken. Daarnaast kunt u met behang ook bijzondere prints en structuren op de muur aanbrengen.

Soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen wij u adviseren over de beste behangsoort voor uw woning.

Papierbehang

Papierbehang is de meest klassieke behangsoort. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes, structuren en patronen. Het is een voordelige behangsoort. Een nadeel is dat het gevoelig is voor vocht, en dus niet in iedere ruimte gebruikt kan worden. Papierbehang kan alleen op volledig egale muren aangebracht worden.

Vliesbehang

Vliesbehang is een populaire behangsoort. Het is sterker dan papierbehang, waardoor het makkelijker zonder scheuren aangebracht kan worden. Bij behangen met vliesbehang wordt de lijm op de muur aangebracht, in plaats van op het behang. Hierdoor gaat het behangen sneller en gemakkelijker.

Vinylbehang

Vinylbehang is een dikke behangsoort die vaak gebruikt wordt om oneffenheden in een muur te egaliseren. Vinylbehang bestaat uit een papieren laag en een kunststof onderlaag. Hierdoor is het behang vochtbestendig en soms zelfs watervast. Een nadeel is dat vinylbehang hierdoor ook lastiger verwijderd kan worden wanneer u toe bent aan nieuw behang.

Textielbehang

Textielbehang is een luxe behangsoort die bestaat uit een combinatie van textielvezels en synthetisch materiaal. Het resultaat is een warme en decoratieve toevoeging aan uw interieur.

Laten behangen

De vakmensen van Home & Home helpen u graag bij het behangen van uw woning. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij u meer over de mogelijkheden. Samen kiezen we een mooie behangsoort uit. We komen bij u langs om uw woning van een prachtig behang te voorzien. Binnen korte tijd is uw woning behangen en kunt u genieten van uw muren.