Keukentrends voor 2021

Is het tijd voor een nieuwe keuken? Dan is het wel zo leuk als je dit volgens de laatste trends doet! Of pik er een vleugje van mee als je niet helemaal hip en trendy wilt zijn. De juiste combinatie voor een keuken is meegaan met de trend, maar tegelijkertijd ook iets tijdloos neerzetten. Immers moet de keuken zo’n 15-20 jaar mee. Door een aantal trendy elementen toe te voegen, zit je sowieso goed.

Keukentrends voor 2021: zwart

In 2020 was dit ook al een trend aan het worden en voor 2021 zie je het nog meer: de zwarte keuken. Dit staat stoer, elegant en geeft gelijk een luxueuze uitstraling. De afwerking is vaak mat, wat net die stoere touch geeft. De afwerking van de handgrepen kan zowel rvs als zwart zijn. Het ligt er net aan hoe strak je het wilt hebben!

De belangrijkste ruimte

De keuken wordt misschien nog wel belangrijker dit jaar. We zitten (helaas) wat meer thuis en dan kan de keuken worden gezien als het hart van het huis. Je werkt misschien aan de eettafel, je maakt hier je lunch klaar en ’s avonds is het een plek om van je avondeten te genieten. Als je de ruimte hebt, zorg dan dat je deze optimaal benut en dat je er echt een fijne woonplek van maakt. Ga voor een groot kookeiland met zitgedeelte bijvoorbeeld. En zorg er ook zeker voor dat je een fijne werkplek hebt! Eentje die ergonomisch verantwoord is.

Marmer, marmer en nog eens marmer

Marmer heeft een comeback gemaakt. Je ziet het werkelijk overal! Van kaarsenhouders tot dienbladen tot.. jawel, keukenbladen! Het keukenblad speelt een belangrijke rol bij de stijl van de keuken. Ook moet het van een fijn materiaal zijn om mee te werken. Als je alleen maar moet schoonmaken of als het snel vies wordt, dan ben je ver van huis. Ga voor een marmerlook, zodat je niet uren staat te boenen. Als je echt marmer gebruikt, moet je namelijk heel voorzichtig doen… Een goed materiaal om de marmerlook te krijgen, is door composiet te gebruiken.

Als je wel wat hulp kunt gebruiken met je nieuwe keuken of eetkamerproject, neem dan zeker even contact op met Home&Home. Hun professionele team kan je verder helpen met het realiseren van je droomkeuken.