Dit zijn de kleurtrends 2021!

Welke kleurtrends gelden er voor 2021? Er zijn er een aantal gebleven van het vorige jaar en er zijn er een paar bijgekomen. Omdat we op dit moment allemaal wat meer thuis zijn, moeten de kleuren warm en huiselijk aanvoelen. Geniet van trendy kleuren die een huiselijk gevoel geven en kijk welke kleur of kleuren je eventueel zelf in je interieur kunt verwerken. Pak bijvoorbeeld een muur in de woonkamer aan of kies een verrassende kleur in de hal (zoals donkerblauw dat nu helemaal on trend is).

De kleur blauw

En dan hebben we het niet over babyblauw, maar juist een diepe donkere kleur blauw. Nog verrassender is dat je deze kleur gerust ook op het plafond mag smeren. Hierdoor omarmt de ruimte je als het ware. Wees zeker niet bang om het plafond in een kleur mee te schilderen! Je zult zien dat het een mooi effect kan geven. En daar komt bij, mocht het echt niks voor je zijn, dan kun je altijd weer eroverheen verfen.

De kleur bruin

Waar zwart absoluut de trend was vorig jaar, neemt bruin het langzaam een beetje over. Je zou kunnen zeggen dat bruin het nieuwe zwart is. Kies voor een mooie donkere tint bijvoorbeeld, deze zal veel warmte uitstralen.

Pasteltinten

Pastel is en blijft nog even onder ons. De pastelkleuren worden vooral toegepast in het meubilair, met lichte muren als basis. De pasteltinten zijn rustig en kunnen hierdoor goed gecombineerd worden met wat fellere kleuren. Bijvoorbeeld een pastel roze bank gecombineerd met felrode kussens, juist dit geeft een speels effect.

Grijs blijft

Grijs is al langer te zien en ook in 2021 kan ie een rol spelen in je interieur. Veel mensen denken dat grijs saai is, maar als je voor verschillende grijstinten gaat en het combineert met opvallende accessoires, dan valt dit heel erg mee. Grijs kan juist diepte geven als je de juiste tint kiest. Ga dan niet voor muisgrijs, maar juist een apartere tint, je zult zien dat het echt een verschil is!

Wil je meer kleuradvies over kleurtrends 2021 voor in huis krijgen? Of wil je de andere trends voor 2021 horen? Neem dan contact op met Home&Home, het team helpt je graag verder.