Je slaapkamer is een belangrijke kamer in het huis. Het is misschien wel de ruimte waar je het meeste tijd doorbrengt. Meestal ongeveer zo’n 8 uur per dag (of eigenlijk: nacht). Hoewel je de meeste tijd met je ogen dicht doorbrengt, is het leuk om een mooie kamer te hebben wanneer je je ogen ’s ochtends weer opent. Een snelle verandering kun je aanbrengen met een nieuw behang of een vers geverfde muur. Meer waar kies je dan precies voor? In deze blog geven we je tips voor behang en verf in de slaapkamer.

Tip 1: Fotobehang

Is het jouw droom om wakker te worden in het bos? Of misschien wel op een verlaten strand in de Bahama’s? Breng dit mooie landschap dan gewoon naar binnen met een fotobehang! Dit is mogelijk in allerlei soorten en maten. Je kunt een zelfgemaakte foto gebruiken of kiezen voor een bestaand fotobehang. Precies hoe jij het wilt.

Tip 2:  Wees niet bang voor donker

Jarenlang was de ultieme interieurtip: breng licht in je huis. Inmiddels komen stylisten hier iets op terug. In een sfeervolle rustige slaapkamer kan het namelijk juist heel mooi zijn om wat meer donkerte aan te brengen. Volledig donkerblauwe muren zijn enorm chique en kunnen rustgevend werken. Stel je eens voor dat je na een drukke dag je donkere slaapkamer binnenstapt, dit brengt je direct in de stemming om te gaan slapen. Juist een supergoed idee dus!

Tip 3: Imitatiehout

Vind jij een beachy sfeer gezellig voor rond je bed? Behang met een houtprint brengt je slaapkamer direct in een strandachtige sfeer. Voeg hier accessoires met zand, schelpen en andere natuurlijke materialen aan toe en je wordt iedere dag wakker op Ibiza.

Tip 4: Aardetinten

Aardetinten zijn weer helemaal terug van weggeweest. In de jaren ’70 waren deze kleuren onwijs populair in het interieur. De afgelopen tijd zien we dit weer terug. Vergrijsde kleuren, maar ook oranje en okergeel  zorgen voor een zachte en warme sfeer.

Tip 5: Contrast

Vind je de trend van donkere kleuren in je slaapkamer mooi, maar vind je het te heftig voor jouw eigen slaapkamer? Kies dan voor een contrastmuur in een donkere kleur. Als je kiest voor de muur waar het hoofdeinde van je bed tegenaan staat kijk je uit op lichte kleuren, maar heb je toch een bijzondere accentkleur in je kamer.

Wil je meer tips en advies voor het verven en behangen van je slaapkamer? Neem dan contact met ons op.