De keuken is het centrum van veel huizen. Het hele huishouden komt samen in de keuken. Het is de plek waar je de lekkerste recepten klaarmaakt, lunch maakt en wakker wordt met een kop koffie. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste raambekleding kiest voor deze ruimte. Raambekleding voor de keuken moet aan andere vereisten voldoen dan raambekleding in andere ruimtes. Vocht, vet en vuil zijn onvermijdelijk in de keuken, daar moet je dan ook de gordijnen op aanpassen.

Plaats van het raam

De keuze voor raambekleding is afhankelijk van de plaats van het raam in de keuken. Als het raam zich namelijk achter het aanrecht bevindt is het extra belangrijk om te kiezen voor vocht- en vuilbestendige gordijnen. Gordijnen die niet in de buurt van het aanrecht of het fornuis komen zijn hier uiteraard minder gevoelig voor.

Verschillende opties

Er zijn verschillende mogelijkheden voor raambekleding in de keuken. De meest gekozen opties zijn:

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn het best bestand tegen vocht en vuil. Ze kunnen namelijk gemakkelijk schoongemaakt worden. Je kunt ze afnemen met een stofdoek en een vochtige doek. Jaloezieën kunnen op maat gemaakt worden voor iedere keuken en zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Hierdoor kunnen ze bijpassend gemaakt worden bij iedere keuken.

Houten shutters

Shutters geven je keuken een tijdloze en luxe uitstraling. Je kunt de horizontale panelen zelf instellen, waarmee je de lichtinval en de privacy bepaalt. Ze zijn heel eenvoudig schoon te maken met een stoffer en een vochtige doek.

Plisségordijnen

Plissés zijn perfect voor een keuken die aan de straatkant is gelegen. Met de topdown functie zorg je voor lichtinval aan de bovenkant van het raam, zonder dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken. Je kunt bij plisségordijnen kiezen voor een enkele stoflaag of een dubbele stoflaag. Bij een enkele stoflaag zijn de koordjes en gaatjes in de stof zichtbaar, bij een dubbele stoflaag is dit niet het geval. Plisségordijnen zijn schoon te maken, maar dit gaat niet zo gemakkelijk als de eerdergenoemde gordijnen. Ze zijn daarom minder geschikt voor boven een aanrecht. Je kunt ze in een bad met lauwwarm water en een niet-synthetisch wasmiddel laten weken, na twee uur spoel je ze voorzichtig uit en laat je ze goed drogen.

Ben je toe aan nieuwe raambekleding in jouw keuken? Neem dan contact op met de vakmensen van Home & Home. Wij denken graag met je mee over de mooiste oplossing voor jouw woning en geven je vrijblijvend advies.