Deel dit verhaal!

De Ultieme Gids voor het Kiezen van een PVC Vloer: Voor- en Nadelen en de Huidige Trends

Als je op zoek bent naar een duurzame, waterbestendige en stijlvolle vloerbedekking, dan is PVC een uitstekende keuze. PVC-vloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun vele voordelen. In deze blog zullen we je begeleiden bij het kiezen van de perfecte PVC-vloer voor jouw behoeften. We bespreken de voor- en nadelen van PVC en delen de huidige trends op het gebied van PVC-vloeren. Laten we beginnen!

Voor- en Nadelen van PVC Vloeren:

Voordelen van PVC:

 1. Duurzaamheid: PVC-vloeren zijn uiterst duurzaam en bestand tegen slijtage, vlekken en krassen. Ze zijn perfect voor drukbezochte ruimtes en huishoudens met kinderen of huisdieren.
 2. Waterbestendigheid: PVC is van nature waterbestendig, waardoor het een ideale keuze is voor vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers en kelders.
 3. Gemakkelijk te onderhouden: PVC-vloeren vereisen minimaal onderhoud. Regelmatig stofzuigen en dweilen is meestal voldoende om ze schoon en in optimale conditie te houden.
 4. Geluidsabsorberend: PVC-vloeren hebben een geluidsabsorberende eigenschap, waardoor ze ideaal zijn voor kamers waar geluidsdemping gewenst is.
 5. Veelzijdigheid: PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan designs, patronen en texturen, waaronder realistische hout- en steenlooks. Hierdoor kun je de gewenste esthetiek voor je interieur creëren.

Nadelen van PVC:

 1. Krasgevoeligheid: Hoewel PVC over het algemeen krasbestendig is, kunnen scherpe voorwerpen nog steeds krassen veroorzaken. Wees voorzichtig bij het verplaatsen van meubels en vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de vloer.
 2. Gevoelig voor temperatuurveranderingen: PVC kan uitzetten of krimpen bij extreme temperatuurveranderingen. Het is belangrijk om de installatie- en gebruiksinstructies van de fabrikant te volgen om dit probleem te voorkomen.
 3. Niet volledig natuurlijk: Hoewel PVC een populaire keuze is vanwege zijn duurzaamheid, is het belangrijk op te merken dat het een synthetisch materiaal is en geen volledig natuurlijk product.Op dit moment zijn er enkele opvallende trends in PVC-vloerstijlen:

 1. Natuurlijke houtlooks: Realistische houtpatronen zijn nog steeds erg in trek, vooral eiken- en walnootdesigns. Deze geven een warme en authentieke uitstraling aan je interieur.
 2. Grijstinten en whitewash: Hedendaags zijn grijstinten en whitewash-afwerkingen erg populair. Ze passen goed bij moderne en minimalistische interieurstijlen.
 3. Visgraatpatronen: Visgraatvloeren zijn een tijdloze trend die nu ook in PVC-vorm wordt gezien. Dit patroon voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan elke ruimte.
 4. XL-formaten: Extra grote PVC-planken zijn momenteel in de mode. Ze creëren een ruimtelijk effect en kunnen een gevoel van luxe en grandeur geven aan je interieur.

Conclusie: Het kiezen van een PVC-vloer biedt tal van voordelen, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudig onderhoud. Hoewel het gevoelig kan zijn voor krassen en temperatuurveranderingen, wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. De huidige trends omvatten natuurlijke houtlooks, grijstinten, visgraatpatronen en XL-formaten. Met deze informatie kun je de perfecte PVC-vloer kiezen die past bij jouw stijl en behoeften.

Onthoud altijd om de installatie- en onderhoudsinstructies van de fabrikant te volgen om de levensduur van je PVC-vloer te maximaliseren en ervan te genieten in je huis.

Onze partners

vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Een adviesgesprek is altijd vrijblijvend. Samen gaan we kijken naar de behoeftes en oplossingen