De voordelen van planten

Planten zijn al een langere tijd booming in het interieur. De groene vrienden vind je niet alleen buiten meer, je ziet ze in grote getalen binnen staan. Natuurlijk had je vroeger ook al planten in huis, maar het idee van planten houden is wel erg veranderd. Zo had je vroeger misschien één mooie, grote plant staan of een paar orchideeën in je vensterbank, dat is nu wel anders. En nu we veel meer thuiszitten hebben we behoefte aan verandering en groen om ons heen. Wij hebben de voordelen van planten en de ontwikkeling rondom deze trend op een rijtje gezet.

De komst van tropische planten

Wat absoluut een bijdrage heeft geleverd is dat we nu veel meer toegang hebben tot tropische planten. Wat dacht je van een kurkumaplant of een ananasplant? En een Strelitzia (paradijsvogelplant) is ook een bekende binnen plant geworden. Doordat je eindeloos veel mogelijkheden hebt, kun je ook eindeloos combineren.

Meer is beter

Het idee van less is more geldt voor planten echt niet. Hoe meer hoe beter is tegenwoordig het motto! Je kunt verschillende combinaties maken van planten, zo kun je prima een tropische vriend naast de welbekende pannenkoekenplant zetten. Ook is het zeker de bedoeling als je grote planten met kleine planten combineert. De kleine plant kun je in een hoge plantenpot of op een tafeltje zetten bijvoorbeeld.

Lekker hangen

Hangplanten zijn ook terug van weggeweest. Deze trend zag je veel in de jaren 70 en heeft een ware comeback gemaakt. Hang je planten in een hangpot in de hoek van de kamer bijvoorbeeld. Of hang ze aan de muur, zodat je een soort afscheiding krijgt van de ruimte. Dit kan ideaal zijn als je een thuiskantoor in de woonkamer wilt creëren bijvoorbeeld!

De voordelen van planten: no stress!

Planten werken stress verlagend, is uit onderzoek gebleken. Alleen al van de kleur groen schijnt het stressniveau in ons lichaam te verlagen! Dat is toch een fijne gedachte? Je kunt echt in elke ruimte dus planten neerzetten.

En last but not least, is een van de voordelen van planten, dat ze zuurstof geven (zoals je waarschijnlijk al wist). Ideaal dus als je veel in een ruimte verblijft. Er zijn planten die meer zuurstof afgeven dan andere planten, dus let daar zeker op als je wat exemplaren gaat aanschaffen.

Zou je een make-over willen van je huis of bijvoorbeeld woonkamer? Laat dat maar over aan de experts! Neem contact op met Home&Home voor meer informatie.