Stalen deuren zijn een trend die je op dit moment veel ziet op het gebied van interieur. De deuren zijn een echte eyecatcher in je woning en zorgen tegelijkertijd voor meer licht in huis én een moderne en strakke industriële uitstraling. Niet voor niets zie je deuren van staal en glas steeds meer in woontijdschriften en in mooie interieurs op social media. Wil jij je woning snel een moderne en stoere make-over geven? Overweeg dan zeker om een stalen deur te laten plaatsen in jouw huis.

Oorsprong

Deuren van staal werden oorspronkelijk gebruikt in fabrieken, openbare gebouwen en andere grote bedrijfspanden. Ze werden niet gebruikt vanwege hun uiterlijk, maar om functionele redenen. Staal was goedkoop en ging lang mee. Het was sterk en tegen inbraak bestand. Door deze historie hebben stalen deuren een imago van sterk, duurzaam en ouderwets degelijk gekregen.

Waarom kiezen voor stalen deuren?

Stalen deuren worden steeds meer gekozen voor zowel nieuwbouwwoningen als in bestaande bouw. De reden is simpel: stalen deuren passen in bijna ieder interieur. Het past in een landelijk huis, maar ook in een modern appartement. Je geeft de meest eenvoudige kamer direct de uitstraling van een design interieur. Een stalen deur kan in verschillende kleuren worden gespoten, hoewel eenvoudig zwart het meest gekozen wordt.

Niet alleen mooi maar ook praktisch

Staal heeft een aantal praktische voordelen. Het is bestand tegen inbraken en brand, waardoor het niet alleen een heel mooie deur is maar ook heel praktisch. Staal is beter bestand tegen vocht en temperatuurverschillen dan hout. Hierdoor kan het materiaal zowel voor de binnendeur gekozen worden, maar ook voor de buitendeur. Het materiaal is tenslotte ook duurzaam, omdat het super lang mooi blijft.

Kwalitatief vakwerk betaalt zichzelf terug

Tegenwoordig worden stalen deuren niet meer gekozen omdat ze zo goedkoop zijn. Sterker nog, het is best een investering om stalen deuren in je woning te laten installeren. De deuren moeten namelijk altijd op maat gemaakt worden, omdat geen deuropening hetzelfde is. Voor de liefhebber is het de investering helemaal waard. De prijs voor het maken en installeren van een stalen deur is helemaal afhankelijk van de leverancier. Er zijn goedkope adressen waar je een stalen deur al voor zo’n €1.500 koopt, maar meestal is goedkoop ook duurkoop. Kortom, als je kiest voor kwalitatief vakwerk, dan betaalt zich dat eigenlijk altijd terug. Benieuwd of stalen deuren ook geschikt zijn voor jouw woning? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een persoonlijk advies.