Hoe pak je dat aan?

Als het tijd is voor een tuinrenovatie, dan weet je ook dat het een flinke klus kan worden. Het ligt natuurlijk aan de huidige status van je tuin, maar over het algemeen zijn er behoorlijk wat werkzaamheden nodig als je een tuinrenovatie wilt bewerkstelligen. Het gaat namelijk om zware materialen en als je dan ook nog een andere indeling wilt, dan moet eerst de grond klaargemaakt worden voor bijvoorbeeld tegels of juist beplanting. Laat het je niet afschrikken, een goed plan met de juiste begeleiding is het antwoord!

Het ontwerp voor een tuinrenovatie

Wil je een ander ontwerp voor je tuin? Zorg dan dat je een goede ontwerper in de armen slaat. Een ontwerper die je gelijk ook van materiaal kan voorzien, zoals tuintegels. Het handigst is om aarde en dergelijke zelf in te kopen via de winkel. Een ontwerper kan bij je langskomen om de huidige situatie te bekijken. Hoe ligt de tuin er nu bij en wat zijn de wensen? Aan de hand daarvan kan de ontwerper een mooi nieuw ontwerp maken.

Het materiaal

Zoals gezegd is materiaal ook belangrijk. Waar haal je die vandaan? De meeste materialen zal je van de bouwmarkt of tuincentrum halen. Tuintegels kun je bijvoorbeeld bij Home & Home halen. Dat scheelt!

De aanleg van de tuin

De aanleg van de tuin is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Zorg dat je een goede partij in de armen neemt die alles voor je bewerkstelligt. Een bedrijf met jarenlange ervaring is altijd handig en via via kan ook helpen. Zo weet je zeker dat het goed uitgevoerd kan worden.

Heb je zelf groene vingers? Dan is het natuurlijk leuk om zelf de beplanting te doen, de puntjes op de i. Zorg dat je dit in het juiste seizoen doet, zodat de planten goed kunnen aarden (letterlijk). Middenin de zomer is vaak geen goed idee, dan kan het zijn dat ze snel dood zullen gaan.

Neem vrijblijvend contact op met Home & Home als je een tuinrenovatie of renovatie in huis wilt. Het bevlogen team helpt je graag verder met jouw vraagstukken!