horren

Er is maar weinig zo vervelend als vliegen en muggen in huis. De beste manier om deze ongenodigde gasten buiten de deur te houden, is door middel van horren. Omdat er veel verschillende soorten ramen en deuren zijn, zijn er ook veel verschillende soorten horren. Home & Home helpt u graag bij het vinden van de beste horren voor uw woning.

Hordeuren

In de zomer wil je graag de deur naar buiten open laten staan. Een hordeur is dan een goede oplossing om insecten buiten te houden. Wij bieden de volgende verschillende hordeuren aan:

Plisséhordeur

Bij een plisséhordeur wordt het gaas van het hor als een harmonica opgevouwen. Hierdoor neemt het hor minder ruimte in beslag. De plisséhordeur is eenvoudig in gebruik en gaat jaren mee.

Vaste hordeur

Een vaste hordeur kan op maat gemaakt worden voor uw deur. Bij een vaste hordeur wordt het gaas in een frame gespannen. Het frame wordt in het deurkozijn gemonteerd als dubbele deur. Een vaste hordeur wordt vaak gekozen door huishoudens met huisdieren. In een vaste hordeur kan namelijk speciaal extra stevig gaas gespannen worden. Hierdoor zijn deze horren bestand tegen bijvoorbeeld kattennagels. Daarnaast kan er een uitsparing in het hor gemaakt worden voor een kattenluik. Hierdoor wordt de deur niet afgesloten voor de kat.

Rolhordeur

Bij een rolhordeur wordt het gaas opgerold in een cassette. Hierdoor nemen deze horren minder ruimte in. Een rolhordeur is vaak een voordelig alternatief voor een plisséhordeur.

Raamhorren

Naast een deurhor is het belangrijk om ook voor alle ramen in huis horren te gebruiken om vliegen buiten te houden. Het is belangrijk om de juiste hor te kiezen voor ieder raam. Soms is dit een hor dat op het raam geplaatst wordt, soms een hor dat in het raam geplaatst wordt. Dit is met name afhankelijk van welke kant het raam op scharniert. Voor ramen zijn vergelijkbare soorten horren verkrijgbaar als voor deuren:

Plisséhor

Het voordeel van een plisséhor is dat het gaas opvouwt in de hor. Hierdoor neemt het minder ruimte in. Daarnaast is een plisséhor eenvoudig in gebruik: je schuift de raamhor open en hij blijft open staan.

Vaste raamhor of inklemhor

Een vaste raamhor wordt in een frame gespannen. Je kunt deze horren eenvoudig in het kozijn klikken zonder schroeven. Het nadeel is dat inzethorren ergens opgeborgen moeten worden als je ze niet gebruikt. Vaste horren worden veel gebruikt bij draaikiep-ramen.

Rolhor

Een rolhor is een mooie hor dat oprolt in een cassette. Hierdoor kan dit raamhor het hele jaar op het raam blijven zitten. Een rolhor neemt weinig ruimte in op het raam.

Heeft u vragen of wilt u advies over de juiste horren of de totale inrichting van uw woning? Neem dan contact met ons op voor advies over uw woning.