Make-over van de hal

De hal wordt vaak vergeten als je huis of het kantoor een make-over krijgt. We spenderen daar niet veel tijd en als gasten komen, dan lopen ze vaak toch snel door naar de woonkamer, woonkeuken of het kantoor. Toch is de hal wel een eerste (en hopelijk goede) indruk die bezoekers krijgen! En juist in deze tijd waar minder mensen over de vloer komen, is het goed om hier kritisch naar te kijken. Zo ben je helemaal klaar om weer veel gasten te ontvangen als het mag!

Kleine ruimte

Vaak is de hal een kleine ruimte, soms wat onhandig qua formaat. Dan kan het een uitdaging zijn om hier iets van te maken. Aan de andere kant is het dé ruimte waar je juist creatief kunt zijn. Hoe zorg je dat alle hoeken benut worden als je hal heel klein is? En welke kleuren zijn dan goed om te gebruiken?

Betrek bij de rest van het huis

Een mooi doel is om de hal bij de rest van het huis te betrekken qua look. Zo vloeit het wat meer in elkaar over. Ga er in dat geval even van uit dat er geen deur tussen de hal en de woonkamer zit, welke kleuren zouden dan passen? Kijk goed wat in je interieur staat en zie wat er dan in de hal past. Mocht je een heel aanwezig interieur hebben en een kleine hal, dan is het wijsheid om de hal wat rustiger te houden.

Must haves voor de make-over van de hal

De hal heeft een functie. Het is een plek waar je gasten binnenlaat, maar het is ook een ruimte waar je schoenen, jassen, sjaals en handschoenen op wilt bergen. Misschien is het ook wel de plek van de riem van de viervoeter. Het is handig om bij de start direct te denken aan hoeveel ruimte je voor je spullen nodig hebt. Als je van jezelf weet dat je best veel spullen hebt, denk dan aan een goede kast als kapstok. Zo kun je ook de losse items goed opbergen in de la. Bovendien zijn deze dan snel terug te vinden.

Het hoeft niet saai te zijn!

Een witte of grijze muur en klaar. Dat dacht je? Nee! Het is juist leuk om eens te kijken naar een kleurrijk behang bijvoorbeeld (matchend met je interieur). Hang er een mooi kunstwerk of mooie spiegel op. Zo heb je een mooie eyecatcher en geeft het een welkom gevoel. Een bos bloemen kan ook dat gevoel geven. En aangezien tegenwoordig de gedroogde bloemen weer helemaal in zijn, is dit ideaal voor de hal. Zo hoef je eenmalig een investering te doen in plaats van dat je elke week nieuwe bloemen moet aanschaffen.

Weet je niet zo goed hoe je de make-over moet aanpakken? Neem dan contact op met Home & Home. Het enthousiaste team van Home & Home helpt je graag met je vraagstukken. Of het nu de hal is voor een kantoorruimte of je eigen woning!