Als je houdt van een strak en stoer interieur, dan zul je zeker van stalen binnendeuren houden. Stalen deuren zijn een prachtige blikvanger in ieder interieur. Ze zorgen ervoor dat een ruimte op eenvoudige wijze direct is aangekleed. Ook wanneer je twee ruimtes van elkaar wilt scheiden, zonder de aansluiting tussen beide ruimtes te missen, is een stalen deur met glas een goede optie. Stalen binnendeuren passen in veel verschillende typen interieur, niet alleen in een modern huis. In bijvoorbeeld een landelijk huis kunnen de deuren de sfeer van een moderne boerderijdeur geven.

 

Maatwerk stalen binnendeuren

Er zijn verschillende soorten standaard stalen deuren, maar in veel gevallen is er sprake van maatwerk. Wij komen dan bij je thuis om de ruimte te bekijken en op te meten. De stalen deur wordt dan volledig op maat gemaakt voor jouw woning. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende soorten deuren en glas, zodat het helemaal past bij jouw woonsituatie. Voor de meeste standaard deurmaten is het ook mogelijk om voor een standaard stalen binnendeur te kiezen.

 

Minimalistische taatsdeur

Naast een gewone stalen binnendeur is het ook mogelijk om te kiezen voor een taatsdeur. Een taatsdeur heeft scharnierpunten boven en onder in de deur, die in het plafond en de vloer vastzitten. Hierdoor scharniert de deur niet aan de buitenkant, maar iets meer naar het midden. Bij een taatsdeur is een deurkozijn niet nodig. Een taatsdeur is een strak en modern alternatief voor een normale binnendeur.

 

Effect van stalen binnendeuren

Een stalen binnendeur met glas zorgt ervoor dat twee ruimtes van elkaar worden gescheiden, zonder onderling contact te missen. Daarnaast zorgt het voor veel licht in huis. Een ruimte met weinig ramen kan op deze manier verlicht worden vanuit een andere ruimte. Daarnaast maken de deuren de ruimte optisch groter, doordat je door het glas verder het huis in kunt kijken.

 

Geheel veilig

Als je jouw huis deelt met kinderen en huisdieren is veiligheid extra belangrijk. Hier hoef je je bij stalen binnendeuren geen zorgen over te maken. Het glas is extra sterk en voorzien van een coating die de deur beschermt tegen stoeipartijen, loopauto’s en andere ongelukjes. Je kunt de deuren eenvoudig schoonmaken met een doekje, om vingers op de ruit tegen te gaan.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheid van stalen binnendeuren in jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.