Wanneer je aan klussen in huis denkt, denk je misschien niet direct aan trapbekleding. Daarin ben je zeker niet de enige. In veel gerenoveerde huizen zie je dat de trap als laatste aangepakt wordt. Zeker wanneer de trap niet in het zicht is wanneer je de woning binnenkomt wordt dit nogal eens vergeten. En dat terwijl een mooie opgeknapte trap veel verschil kan maken in je woning. En trapbekleding is niet alleen esthetisch, de juiste bekleding is namelijk ook geluiddempend. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden voor jouw traprenovatie.

Tapijt

De meest bekende vorm van trapbekleding is tapijt. Het voordeel van tapijt is dat het zacht en warm aan de voeten aanvoelt. Daarnaast zorgt tapijt voor een goede demping van het geluid, wel zo prettig voor de buren. Tot slot is tapijt veilig voor kinderen en ouderen, omdat je minder snel uitglijdt dan op een houten trap of een trap met een harde bekleding. Een nadeel van tapijt is dat het minder strak is dan een houten trap. Als je houdt van een modern interieur kun je kiezen voor een van de volgende twee opties.

Houten trap

Als de trap nog in goede staat is kun je ervoor kiezen om deze te schuren en te schilderen. Voor het schilderen van de trap gebruiken wij een verf die speciaal geschikt is voor vloeren en trappen. Deze verf kan tegen een stootje. Dit is ook wel nodig als je dagelijks regelmatig de trap op en neer loopt, vooral met schoenen aan. Het is belangrijk om een gefreesd profiel of een antislipstrip op de trap aan te brengen. Hiermee voorkom je dat je uitglijdt op de trap. Je kunt ook gebruik maken van tapijtmaantjes op de treden. Deze worden over de rand van de trede aangebracht.

Laminaat of PVC

Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor laminaat of PVC als trapbekleding. Als je al laminaat of PVC in huis hebt kan het heel mooi zijn om dit te laten overlopen in de trap. Je kunt uiteraard eindeloos veel verschillende soorten laminaat of PVC kiezen om de trap helemaal naar wens te maken. De trap wordt voorzien van een antisliplaag. Hiermee wordt de trap stroever dan op een gewone laminaat of PVC-vloer. De trap blijft wel altijd gladder dan een trap die bekleed is met tapijt of met tapijtmaantjes.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een traprenovatie? Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden voor jouw woning te bespreken.