Welke kleur voor een muur op het zuiden?

Kleur speelt een grote rol binnen de interieurwereld. Het is de manier om in de basis een ruimte aan te kleden. Door met kleur te werken krijg je een bepaalde sfeer, welke ook wordt bepaald door de meubels natuurlijk. Heb je een ruimte met veel zonlicht vanuit het zuiden? Dan zijn er een aantal tips die we kunnen geven over het bepalen van de kleur.

Als je een ruimte op het zuiden hebt, dan betekent dit dat er veel zonlicht binnenkomt. De zon komt immers op in het oosten en gaat onder in het westen. Doordat je hierdoor aan de zonnige kant zit en er veel licht binnenkomt, is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.

Vergrijsde kleuren

Er zijn geen vaste regels, maar wel een aantal richtlijnen voor het kleurgebruik in het zuiden. Doordat er veel zonlicht binnenkomt, is het veel makkelijker om hier voor een donkere kleur te kiezen. Door de lichtinval is dit namelijk niet te zwaar, je zal zien dat de ruimte/muur het heel goed kan hebben. Je kunt op deze muur ook goed werken met vergrijsde tinten. Deze zijn wat koeler dan verzadigde kleuren en kunnen prachtig staan op het zuiden.

Lichte kleuren

Als je van lichte kleuren houdt en deze op een muur in het zuiden plaatst, dan zal je zien dat het licht extra versterkt wordt door de kleur. Het kan hierdoor nog kleurrijker en bijna vrolijker aanvoelen. Zoals gezegd er zijn geen vaste regels, het ligt er ook aan wat je smaak is. Maar wees dus zeker niet bang om voor een donkerdere of koele tint te gaan voor een muur in het zuiden! Je zult verrast zijn van het resultaat.

Mocht je wat meer advies willen, neem dan contact op met Home & Home. Zij kunnen je hiermee verder helpen! Neem contact op.